26 Mayıs 2010 Çarşamba

Çok Olmuş

En son anneler gününde yazmışım çok olmuş. Aradan Ali Bey'in doğum günü geçti. Batu Bey rüzgar gibi geldi geçti. Yavru konjüktivit olmuş gözü. İngiliz'in mikrobu da pek kuvvetliymiş ekonomik krizi gibi konjüktiviti de kolayla geçmiyor.
Ali Bey'in doğum gününe gelip en plastik oyuncaklardan getiren tüm sevdiklerimize teşekkür etmek istedim. Benim gibi çevre hususuna takık bir anne için her ne kadar sinir bozucu da olsa Ali Bey hayatından çok memnun.

9 Mayıs 2010 Pazar

Annelik Ne Güzel Şeymiş

5 senedir hayatın anlamı çok başka. Annelik ne güzel şeymiş tüm zorluklarına rağmen. Bana hergün anneler günü gibi deliye hergün bayram misali. Oğluşu kucağıma aldığım gün dün gibi. Ara çok açıldı ama ikinci bebeği alma zamanı da geldi sanırım. Oğlan da sorup duruyor benim ne zaman kardeşim olacak. Malum en yakın arkadaşının kardeşi oldu okuldaki en yakın arkadaşının da bir kardeşi var. Etkileniyor adam. Anne karnına girdi mi kardeşim. Anne yarın doğuyor mu? Oğlum ben hamile olursam sana söylerim, zaten hamile kalınca da fırt diye doğmuyor 9 ay geçmesi lazım. Adamdan gelen soru; Çooook mu demek yani. Nasıl anlatayım çoook zaman geçmeli annecim. Bir dönem soru bombardımanı vardı annecik ben nasıl oldum bebek nasıl olur? Daha da çok küçük nasıl anlatayım? Dedim ki anne ve baba birbirini çok sever evlenir ve çocukları olur. Bu adamda yer etmiş. Kim evlense sizin çocuğunuz yarın oluyor mu diye soruyor. Geçenlerde yine sordu anne evlenince oluyor da acaba nasıl oluyor. Kitaptan okuduğum şekilde cevap verdim babacıkla anneciğin yumurtaları birleşiyor sonra bebek oluyor. Aaaaa babam tavuk değil ki demesin mi. Ay bayılıcam nasıl anlatsam bilmem ki. Olur mu canım babacıkla anneciklerin yumurtalıkları var. Neyse fazla uzatınca biraz büyümen lazım. Allahtan büyüyünce anlarsın şeklindeki kestirip atma taktiği hala işe yarıyor. Fakat bu açıklama da bir işe yaramamış denebilir. Zira bu sefer de zırt pırt anne sizin yumurtalarınız birleşti mi? Ne zaman birleşecek şeklinde tacizlere başladı. Neyse umarım yakında hamile kalıp kendisinin bu sorularını bertaraf edebilirim.
Bir de unutamadığım bir anneler günü anısı; İkinci anneler günümüzdü sanırım bonbon şekeri ve babacığı 20 dakika kadar yalnız bırakmıştım, işim biter bitmez yanlarına geri dönecektim geri geldiğimde kanlar içindeydi ikisi de. Salıncakta sallanılmış, salıncaktan uçulmuş, hastaneye gidilmiş alından akan kan nihayet durdurulmuştu. Sanırım 20 dakika yarım saat olmuştu.Fakat eşimin gözlerinde o yarım saat en az 3 yıl götürmüştü ömründen. Hiç unutmayacağım bir anneler günüydü. Hepinizin anneler günü güzel geçsin. Ve bu dönemin imkanları yokken, çamaşır, bulaşık makinası hatta buzdolabı olmayan dönemde, bebek bezleri kaynatıldığı zaman iki çocuk, üç çocuk büyüten tüm annelerin de ellerinden ayrıca öpüyor önlerinde saygıyla eğiliyorum.

6 Mayıs 2010 Perşembe

Kutlama

Selam,

Dün akşamki kutlama için tekne bakıldı. Gerçi başka bir organizayon için bakılıyordu o sırada dün akşam için de bir tekne bakıldı. Aman Allah'ım dudağım uçukladı. 500TL iki kişi çıkıcaz birer balık yiycez ve 2 saat sonra döneceğiz. Dedim ki ne oluyoruz yahu. Tabi ki aklım başıma geldi 2 saat dolaşmak için bir sürü mazot yakılacak. Koskoca tekne denizleri kirletecek. Benim gibi çevreci olmaya çalışan bir anneye hiç yakışmaz, yok dedim teşekkür ederim. Evlilik yıldönümü kutlaması hemen yön değiştirdi ve güzel bir restoranda başbaşa yemek yendi. Gayet keyifliydi. Herkese güzel ve keyifli romantik akşamlar dilerim.
Sevgiler

4 Mayıs 2010 Salı

Evlilik Yıldönümü

Bugün tam 8 sene oldu. Birbiri için çarpan bu kalpler ise tam 12 senedir küt küt atıyor. Inanılmaz sanki dün gibi. Allahım ne kadar genç ve güzelmişim. Şimdi ise hayatın yükü yaşlandırdı e benim gibi yemek yemeği seviyorsanız kilo da aldırıyor. Yani fotoğraflarıma bakınca hem de gelinlik fotoğraflarıma Allah'ım diyorum ne çabuk geçmiş zaman. Bir de annemlere bakıyorum. 37 sene dile kolay. Matematiğim fena değildir ama bu hesap makinaları çıktı çıkalı mertlik bozuldu resmen evlilik yıllarını hesaplamak için hesap makinasına ihtiyaç duydum. Neyse bize de nasip etsin keyifli bir ömür. Bol çocuklu hihi. Geçen seneydi galiba çevreci bir kadın olunca aldığım hediye de öyle bir hediye idi. WWF'nin kaplumbağalarından evlat edinmiştim kendisi adına. Bir de güzel kart hazırlayıp gönderiyorlardı. Çok hoş olmuştu. Allah allah geçen sene miydi yoksa onun da üzerinden birkaç sene geçti mi? Hatırlamakta güçlük çekiyorum. Evlilik yıldönümü diye nasıl bir hediye yapsam kendisine. Almak değil de yapmak sanki daha bir özel hissettiriyor. Başbaşa geçirilen bir akşam tabi evimizin neşesi Ali Bey'e bir formül bulmak lazım. Kendisini belkiiii Deniz Teyzesine götürebiliriz biz de bu acayip Salı akşamını hımm denizde sallana sallana geçirebiliriz. Ay durun ben bunu bir düşüneyim. Başbaşa denizde bir yemek. Bakayım bakalım nasıl olacak. Ben ufak bir organizasyon işine gireyim becerebilirsem size de haber veririm. en azından nasıl geçtiğini haber ederim. Beceremezsem de daha basit bir organizasyon yapıp evde başbaşa yemek, müzik ve ...
Bu arada Allah herkese benim aşık olduğum gibi aşık olabileceğiniz bir adam nasip etsin.

Sevgiyle kalın